Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

ENLLAÇOS
La UB divulga engloba el conjunt d’activitats de divulgació científica que organitza la Universitat de Barcelona. Aquestes accions en alguns casos estan coordinades directament per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) de l’Àrea de Comunicació, però en d’altres són propostes pròpies d’altres divulgadors de la Universitat.
http://www.ub.edu/laubdivulga/L’Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en medicina cel·lular, on la recerca bàsica d’alt nivell està al servei de preguntes clíniques rellevants  i del desenvolupament econòmic. Un aspecte fonamental de la recerca de l’IDIBELL és la seva proximitat al malalt. Per la seva situació i per l’activitat assistencial diària que molts d’ells  desenvolupen, els investigadors de l’IDIBELL coneixen quins problemes són realment prioritaris i quines solucions resulten  efectives en la pràctica clínica diària.
http://www.idibell.cat/L’IBEC és un centre de recerca dedicat a la investigació interdisciplinària de primera línia mundial, amb la qual, mitjançant la creació de coneixement, contribueix l’Institut a millorar la salut i la qualitat de vida i a generar riquesa.
Entre els beneficiaris de la tasca desenvolupada per l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya hi ha les universitats, els centres de recerca, la comunitat científica, el sector empresarial impulsor de la recerca en l’àmbit de la bioenginyeria i la societat en general.
http://www.ibecbarcelona.eu/ca/CREAMAT
La finalitat del creamat és la de facilitar recursos als centres educatius i al professorat de les diferents etapes educatives no universitàries per aconseguir un millor assoliment i desenvolupament de les competències dels alumnes en l’àmbit matemàtic.
http://srvcnpbs.xtec.cat/creamat/joomla/
Institut de Ciències Fotòniques
L'ICFO és una institució jove que té com a objectiu fer avançar els límits del coneixement de la fotònica, la ciència i la tecnologia de la llum.  Els seus programes de recerca s'emmarquen en línies de frontera de primer nivell mundial i tenen l'objectiu d'encarar els importants desafiaments als què s'enfronta la societat en general.
http://www.icfo.eu/NanoDivulga
Per aproximar aquest fantàstic nanomón a la societat, la UB posa en marxa el projecte NanoDivulga, un conjunt d’activitats adreçades a apropar el món de la nanotecnologia a la ciutadania, a demostrar les propietats úniques dels nanomaterials. En resum, un projecte per parlar, debatre i ensenyar què significa i com ens afecta la nanotecnologia.
http://www.ub.edu/laubdivulga/nanodivulga/Setmana de la Ciència
Cada any cap a la segona quinzena de novembre es celebra la Setmana de la Ciència amb tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori.
Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics…etc
La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.
http://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/ICREA, Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, és una fundació finançada pel govern català i està governada pel seu patronat. ICREA va néixer com a resposta a la necessitat de noves fórmules de contractació que permetessin competir en condicions d'igualtat amb altres sistemes de recerca, orientada a la contractació exclusiva del personal científic i acadèmic més extraordinari i amb més talent.
http://www.icrea.cat/PRBB, Parc de Recerca Biomèdica
Els set centres ubicats al parc realitzen ciència d'excel·lència en una gran diversitat de camps. El PRBB té una massa crítica de 1.400 persones de 54 països diferents, una despesa en R + D acumulada d'uns 80 M€ per any i un equipament científic d'avantguarda. Això permet explorar en un espai únic les qüestions més rellevants de les ciències de la vida i de la biomedicina, des de la perspectiva molecular fins a la poblacional. La connexió física del PRBB amb l'Hospital del Mar proporciona, a més, un bon coneixement de la realitat clínica.
https://www.prbb.org/caCRG,  Centre de Regulació Genòmica
El Centre de Regulació Genòmica (CRG) és un institut d'investigació biomèdica d'excel·lència internacional, creat al desembre de 2000. És una fundació sense ànim de lucre finançada pel Govern català a través dels Departaments d'Economia i Coneixement i de la Salut, el Ministeri d'Economia espanyol i Competitivitat, la Fundació Banca "la Caixa", i inclou la participació de la Universitat Pompeu Fabra.
El CRG creu que la medicina del futur depèn de la ciència innovadora d'avui. Això requereix un equip científic interdisciplinari centrat en la comprensió de la complexitat de la vida a partir del genoma de la cèl·lula a un organisme complet i la seva interacció amb el medi ambient, oferint una visió integrada de les malalties genètiques.
http://www.crg.eu/CRAG, Centre de Recerca en Agrigenòmica
Un Centre dedicat a la recerca capdavantera en les bases moleculars de caràcters genètics d'interès en plantes i en animals de granja i en les aplicacions de les aproximacions moleculars per al desenvolupament d'espècies importants per a l'agricultura i per a la producció d'aliments. La recerca al CRAG s'estén des de la ciència bàsica fins als estudis aplicats en estreta col·laboració amb la indústria.
http://www.cragenomica.es/caUnivers Quark
Propostes de divulgació astronòmica. Observacions astronòmiques amb telescopis, tallers astronòmics, sessions 3D, conferències-col.loqui, per acostar al públic en general els últims descobriments relatius a l’univers, i parlar d’aquelles propostes que sempre ens han generat curiositat.
http://www.universquark.com/wp/Institut Jane Goodall
L'Institut Jane Goodall va ser fundat per la mateixa Dra. Jane Goodall en l'any 1977. L'Institut Jane Goodall Espanya es va fundar a l'octubre de 2006 i es va registrar oficialment com a associació sense ànim de lucre a Espanya el març del 2007.Jane Goodall és la cèlebre primatòloga anglesa que va revolucionar la ciència des de 1960 pels seus mètodes innovadors i els seus fascinants descobriments sobre la conducta dels ximpanzés salvatges a Gombe,
http://www.janegoodall.es/es/Rarebirdspain.blogspot.com és un blog integrat en el conjunt del sistema d'informació ornitològica associat a la webRare Birds in Spain i el seu autor, Ricard Gutiérrez. Tracta de notícies diverses sobre l'avifauna rara de l'estat espanyol així com temes d'interès ornitològic: observacions d'interès, taxonomia, notícies lligades a la web, participació, artícles rellevants, siguin propis o forans.
http://rarebirdspain.blogspot.com/


Barcelona Laboratori (BCNLab) és una plataforma de la Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona (#BCNInnovació) de l’Institut de Cultura de Barcelona per impulsar i establir connexions entre persones o comunitats amb idees i projectes creatius aplicats al món de la tecnologia, la ciència, el coneixement i la cultura a la ciutat de Barcelona.
http://www.barcelonalab.cat/ca/Institut de Ciències del Mar
L’Institut pertany a l’àrea de Recursos Naturals del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i és el centre més gran de recerca marina d'Espanya i un dels més importants de la regió Mediterrània. Es dedica íntegrament a l’estudi de mars i oceans.
http://www.icm.csic.es/i2cat
La Fundació i2cat és un centre de recerca i investigació sense ànim de lucre, que impulsa activitats d’R+D+i en l’àmbit d’arquitectures, aplicacions i serveis de la Internet avançada. El centre aposta per un nou model d’innovació basat en la col·laboració entre les empreses, les administracions públiques, el món acadèmic i els usuaris.
http://www.i2cat.net/ca