Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

AGENDA

SETEMBRE
Aquest any farem la 2a. Edició del Festival Ciència a Escena durant els dies 17,18, 19,20 i 21 de setembre. Pensem que és una bona manera de començar el curs.
MÉS INFORMACIÓ


El 27 de setembre a les 22.00 farem una observació astronòmica des dels jardins de la Biblioteca de Can Sumarro. Aquesta activitat s’emmarca dins d’altres activitats que es realitzaran a L’Hospitalet per l’esdeveniment  LA NIT DE LA RECERCA. Pròximament us enviarem tot el programa.


OCTUBRE
El 2 d’octubre farem la conferència inaugural  de la temporada de Pessics de Ciència, amb una xerrada que ens aproparà a la figura del Doctor Ramon Margalef, uns dels ecòlegs més importants del segle XX, del qual  enguany se celebra el centenari del seu naixement. La xerrada serà  a càrrec del Doctor en Ciències Ambientals Martí Boada.

El 9 d’octubre inaugurarem l’exposició d’astrofotografia i divulgació científica «La terra és al cel», de Manel Soria, fotògraf i professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT).
La inauguració anirà acompanyada d’una xerrada. Acte amb motiu de la Setmana Mundial de l’Espai.

El 17 d’octubre iniciarem un curs de “Robòtica educacional” . Amb aquest curs de 40 hores lectives farem una primera aproximació als llenguatges de programació Scratch i ArduinoBlocks. Coneixerem i programarem robots com el mBot, treballarem amb Arduino,  farem videojocs, domòtica, etc.


NOVEMBRE
(SC) Setmana de la Ciència:
Dia 10, Celebració del Movember, 3a. Edició a L’Hospitalet. (SC)
Del 31/10 al 15/11: Exposició sobre la Taula Periòdica dels Elements. (Any internacional) (SC)
12/11 Conferència sobre Leonardo Da Vinci. (500 anys de la seva mort) (SC)
13/11 Conferència sobre la Taula Periòdica, a càrrec del Dr. Claudi Mans. (SC)
16/11 Jornades Ludicomatemàtiques. (SC)
27/11 Conferència “A l’encontre dels altres grans simis”. A càrrec de Montserrat Colell.  Dins dels actes del Dia de l’orgull primat.


DESEMBRE
11/12 Conferència: Les malalties minoritàries. La Marató de TV3
15/12 Esdeveniment: Jornades Solidàries 2019. La Marató de TV3