Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Comité Científic Pessics de Ciència

El primer Comitè es constitueix el 2018 a partir de persones que han col·laborat amb Pessics de Ciència des dels seus inicis, com Jordi Serrallonga que en va ser fundador i que va fer la primera conferència el novembre de 2003, Mara Dierssen i Jordi Diaz que han participat en moltes propostes, Núria Salán o Gemma Marfany que també hi són a títol personal; el completen representants de dues institucions: Raúl Toran en qualitat de president de l’Associació Catalana de Comunicació Científica i Marina Rigau que representa el principal centre col·laborador del projecte, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).
El 2021 Raül Toran és subtituit per Rubén Permuy i Marina Rigau per Jordi Lanuza.

La participació en el comitè és voluntària.

Les funcions que se’ls atorga es poden resumir en:
1. Donar major consistència al projecte, aportant prestigi i coneixement
2. Assessorar sobre les grans línies de treball i programacions
3. Aportar una valoració qualitativa

Composició:

Jordi Serrallonga
Arqueòleg, naturalista, escriptor, guia d’expedicions, productor científic.
Professor associat de la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona

Jordi Diaz
Doctor en Químiques per la UB i enginyer superior de materials per la UPC/UB. Coordina la Unitat de Tècniques Nanomètriques dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB). Divulgador científic a Nanodivulga UB i EspaiNAno (ACCC)....

Mara Dierssen
Llicenciada en Medicina i doctora en Neurobiologia por la Universitat de Cantabria. Lidera el grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del Programa de Biologia de Sistemas en el Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona.

Núria Salán
Doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la (UPC) i professora de Metal·lúrgia a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC.

Gemma Marfany
Doctora en biologia, professora titular de Genètica en el departament de
Genètica de la Universitat de Barcelona, directora del Grup d’Investigació Genètica Molecular Humana de la Universitat de Barcelona.

Rubén Permuy
Llicenciat en Periodisme per la Universitat de Santiago de Compostela i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental por la Universitat Pompeu Fabra. President de l’Associació Catalana de Comunicació Científica

Jordi Lanuza
Llicenciat en Biotecnologia, doctor en Bioquímica i Biologia Molecular, màster en Biomedicina. Cap de la Unitat de Comunicació, Cultura Científica i Mecenatge de l'IDIBELL


COMITÈ CIENTÍFIC DE PESSICS DE CIÈNCIA 2022

Pessics de Ciència és un projecte de difusió científica i tecnològica que va iniciar la seva activitat a la ciutat de L’Hospitalet l’any 2003. Enguany, reprèn la seva activitat refent el projecte i ratificant el compromís del seu Comitè Científic.

El dia 10 de març del 2022 es formalitza la signatura per part dels seus membres amb els objectius de donar major consistència al projecte aportant prestigi i coneixement, assessorar sobre les grans línies de treball i aportar una valoració qualitativa.

-Gemma Marfany. Doctora en biologia. Catedràtica de genètica de la Universitat de Barcelona. Directora del grup d’investigació en malalties rares U-718 de la Universitat de Barcelona i el CIBERER. Delegada del Rector UB per a la divulgació científica.

-Joan Duran. Doctor en bioquímica, membre de la Unitat de Comunicació de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i professor associat de la Universitat de Barcelona. Escriptor, gestor cultural i codirector de la Festa de Poesia a Sitges i de diversos esdeveniments literaris.

-Jordi Díaz. Doctor en químiques per la UB i enginyer superior de materials per la UPC/UB. Coordinador de les Tècniques Nanométriques dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB) i la unitat NanodivulgaUB.

-Jordi Serrallonga. Arqueòleg, naturalista, explorador i divulgador científic. Professor de la Universitat Oberta de Catalunya i docent a la UAB i UdG. Col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i codirector del Projecte Animals Invisibles

-Mara Dierssen. Llicenciada en Medicina i doctora en Neurobiologia per la Universitat de Cantabria. Lidera el grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del Programa de Biologia de Sistemes en el Centre de Regulació Gnòmica (CRG) de Barcelona.

-Núria Salan. Doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la UPC. Professora de Metal·lúrgia a l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ASEIAAT) de la UPC.

-Rubén Permuy. Llicenciat en Periodisme i màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental. Tècnic de Comunicació de la Recerca i Mitjans de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), en qualitat de president de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

Moltes gràcies a tots i totes pel vostre compromís i empenta!!