Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Comité Científic Pessics de Ciència

El Comitè es constitueix a partir de persones que han col·laborat amb Pessics de Ciència des dels seus inicis, com Jordi Serrallonga que en va ser fundador i que va fer la primera conferència el novembre de 2003, Mara Dierssen i Jordi Diaz que han participat en moltes propostes, Núria Salán o Gemma Marfany que també hi són a títol personal; el completen representant de dues institucions: Raúl Toran en qualitat de president de l’Associació Catalana de Comunicació Científica i Marina Rigau que representa el principal centre col·laborador del projecte, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

La participació en el comitè és voluntària.

Les funcions que se’ls atorga es poden resumir en:
1. Donar major consistència al projecte, aportant prestigi i coneixement
2. Assessorar sobre les grans línies de treball
3. Aportar una valoració qualitativa

El comitè es reunirà de forma habitual dos cops l’any.

Composició:

Jordi Serrallonga
Arqueòleg, naturalista, escriptor, guia d’expedicions, productor científic.
Professor associat de la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona

Jordi Diaz
Doctor en Químiques per la UB i enginyer superior de materials per la UPC/UB. Coordina la Unitat de Tècniques Nanomètriques dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB). Divulgador científic a Nanodivulga UB i EspaiNAno (ACCC)....

Mara Dierssen
Llicenciada en Medicina i doctora en Neurobiologia por la Universitat de Cantabria. Lidera el grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del Programa de Biologia de Sistemas en el Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona.

Núria Salán
Doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la (UPC) i professora de Metal·lúrgia a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC.

Gemma Marfany
Doctora en biologia, professora titular de Genètica en el departament de
Genètica de la Universitat de Barcelona, directora del Grup d’Investigació Genètica Molecular Humana de la Universitat de Barcelona.

Raúl Toran
Llicenciat en Física per la Universitat de València. Màster en Comunicació Científica per la Universitat Pompeu Fabra i Màster en Salut Mediambiental per UV i UIMP. Divulgador científic. President de l’ACCC

Marina Rigau
Directora de l’Àrea d’Estratègia de l’IDIBELL, Llicenciada en Biologia, Biotecnologia i Biologia Vegetal. Doctora en Biologia Molecular, Bioquímica i Biomedicina. Màster en Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina i en Manipulació d'Animals per a Investigadors.